Storitve

Mediacija

 

Želim koristiti storitev mediacija:

Opis primera
V postopku sem

Ime
Priimek
Telefon
E-mail

 

Mediacija je način reševanja sporov v zadovoljstvo vseh vpletenih brez posredovanja sodišča. Strankam nepristranski mediator pomaga, da najdejo rešitev, ki je za vse dobra. Mediacija je lahko  koristna tudi, če je spor že v sodnem postopku.

V mediaciji ne odloči mediator, temveč stranke odločijo pod kakšnimi pogoji se bodo poravnale in zato je ključnega pomena, da vse stranke spor želijo rešiti. Postopek je prostovoljen in stranke ni mogoče prisiliti v mediacijo. Stranka se lahko med postopkom odloči, da ne želi več sodelovati v mediaciji. Če se odločite za mediacijo, pa ne najdete rešitve, še vedno lahko izberete sodno pot.

Mediacija v izvršilnih postopkih lahko pripomore k zmanjševanju hudih socialnih in psihičnih stisk na strani dolžnika, obenem omogoči upniku  da se seznani z  realnimi možnostmi in roki poplačila. 

V primerih, ko je upnik neuspešen na sodišču,je možnost uspeha v mediaciji večja saj čestokrat obstaja tudi možnost delne neposredne prodaje (posamezne parc. št. in ne cel. vložka) in  s tem tudi možnost poplačila dolga, kar je bolje tudi za dolžnika, obenem je postopek manj stresen in učinek praviloma večji glede na dražbo.

 

 

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani